Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/هرمزگان وزیر نیرو گفت: امیدوارم با تصویب طرح جامع سازگاری با کم‌آبی در استان هرمزگان دیگر شاهد معضل فرونشست زمین در این استان نباشیم.

رضا اردکانیان در حاشیه افتتاح پروژه سد سرنی در جمع خبرنگاران، در خصوص پدیده فرونشست زمین در شهرستان میناب، افزود: هرمزگان سال‌های بسیار خشکی را سپری کرده است و طبیعتاً در آن سال‌ها با توجه به تأمین اولویت آب شرب مردم، ناگزیر به حفر چاه برای تحقق این موضوع در مقاطعی بوده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه اما اینکه خارج از محدوده مجاز برای مصارف غیر از تأمین آب شرب، چاه حفرشده باشد طبق ضوابط با متخلفین برخورد خواهد شد، تصریح کرد: امیدوارم با طرح جامع سازگاری با کم‌آبی در استان هرمزگان که به تصویب کارگروه ملی سازگاری آب‌رسیده است بتوانیم این معضل را برطرف کنیم.

اردکانیان اظهار کرد: تمامی ابعاد یک زندگی روبه‌جلو و توسعه پایدار استاندارد در این طرح دیده‌شده که با همکاری تمامی دستگاه‌های اجرای ذی‌ربط و مردم مشکل فرونشست  و از این قبیل در شهرستان میناب دیگر بروز پیدا نکند و برطرف شود.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه در طول اجرای پروژه سد سرنی در استان هرمزگان 1500 نفر به‌صورت مستقیم و 3 هزار نفر به‌صورت غیرمستقیم اشتغال بومی ایجادشده است، تصریح کرد: سد سرنی طی بارندگی اخیر در جنوب شرق کشور، سیلاب مهیبی با دبی متوسط 120 مترمکعب بر ثانیه را مهار کرد و توانست طی دو مرحله حدود 45 میلیون مترمکعب آب را مهار کند که اگر این حجم آب مهار نمی‌شد به روستاهای پایین‌دست خسارات سنگینی وارد می‌شد.

اردکانیان بیان کرد: این سد از نوع خاکی با هسته رسی است که طول تاج آن ۴۶۰ متر، عرض تاج آن ۱۲ متر، ارتفاع از پی آن ۵۲ متر، طول سرریز ۱۷۰ متر، عرض سرریز ۴۳.۵ متر، عرض در پی ۲۸۰ متر، طول تونل انحراف ۲۷۵ متر و حجم بدنه سد بیش از ۱.۸ میلیون مترمکعب است و از دی‌ماه سال 1394 احداث آن آغازشده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: وزير نيرو سد سرنی فرونشست زمین استان هرمزگان سد سرنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۰۲۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرونشست در اصفهان و خوزستان به بیش از ۷تا۱۰ سانتی متر رسید

علی بیت الهی رئیس مرکز زمین شناسی مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه  استان خوزستان با وجود آنکه عمده ترین منابع آبی آب های سطحی را دارد در معرض فرونشست زمین قرار دارد گفت: در این منطقه فرونشست زمین با گستردگی قابل ملاحظه ای در حال رخداد است. 

وی یاد آور شد: طبق بررسی های صورت گرفته  این فرونشست زمین در مساحتی نزدیک به ۲۰هزار کیلومتر، حدود ۳۰درصد مساحت  استان خوزستان را در برگرفته  و این منطقه تحت تاثیر فرونشست زمین قرار گرفته است‌.

بیت الهی اظهار کرد: خصوصیت بارز پدیده فرونشست زمین در خوزستان ، وسعت بالا و مقدار متوسط پائین نرخ سالیانه است که دلالت بر سطحی بودن افت آب و همچنین معرف حساس بودن ارتفاع سطح به تغییرات آب نهشته های آبرفتی ریزدانه نه چندان عمیق است. 

وی با بیان اینکه اثر فرونشست زمین را در زمین های هموار  ایذه،  بهبهان، شوش، دزفول،الوان، اهواز،بستان، دشت آزادگان،بندرماهشهر و امیدیه، رامهرمز و لالی  شناسائی شده است  افزود:  نرخ سالیانه فرونشست در این مناطق کمتر از ۵ سانتی متر است و  در شوش ۷ سانتی متر و شهرستان اهواز ۶ سانتی متر در سال نیز برآورد شده است. 

او تاکید کرد:کاهش حجم آب های سطحی، استمرار برداشت از آبخوان ها دلایل اصلی توسعه وسیع پهنه های فرونشستی زمین در استان خوزستان است.

بیت الهی  با بیان اینکه  ۶ هزار بنای تاریخی، ورزشگاه نقش جهان، ۲ پالایشگاه، ۳ فرودگاه و ۲/۵ میلیون نفر در معرض تهدید فرونشست زمین قرار دارند افزود:  فرونشست در اصفهان به صورت ویژه به مرحله اضطراری رسیده است و در مطالعه موردی فرونشست را در اصفهان بررسی کردیم و امیدواریم به‌صورت پایلوت بتوان راهکارهای مهار این پدیده را در این استان اجرائی کرد.
او تصریح کرد: مهار پدیده فرونشست تدریجی صورت می‌گیرد و فرونشست در اصفهان متوقف نشده و کماکان با نرخ بیشینه حدود ۱۵ سانتی‌متر در سال در حال پیشروی است.

وی بیان کرد:  چنانچه جریان دائمی زاینده‌رود با کنترل بهره‌برداری از منابع آب‌های زیرزمینی برقرار شود، می‌توان در بازه زمانی ۱۵ساله شاهد مهار فرونشست در اصفهان بود، جریان دائمی زاینده‌رود به عنوان شاهرگ اصفهان می‌تواند به کنترل پدیده فرونشست در اصفهان کمک کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • سرمربی ژیرونا: این دو بازیکن بارسلونا را می‌خواهم
  • ترک‌خوردگی‌ها و فرونشست عجیب نقش جهان
  • گلر فجرسپاسی: امیدوارم به لیگ برتر صعود کنیم
  • تصویب طرح جامع اولین شهرک مسکونی دولتی فارس
  • هندبالیست‌هایی که تنها ۳۰ درصد قرارداد گرفته‌اند
  • رضا عنایتی: دیگر مهاجمی مثل من پیدا نمی‌شود؛ امیدوارم آدم‌های جوگیر در استادیوم‌ها نبینم
  • فرونشست در اصفهان و خوزستان به بیش از ۷تا۱۰ سانتی متر رسید
  • پپ: امیدوارم ۱۵ روز دیگر جام را در دست بگیریم
  • منصوری: توهین به هواداران در شان فوتبال ایران نیست/ پرسپولیس می‌تواند به صدر بازگردد
  • بازی استقلال انقدر بد بود که تلویزیون را خاموش کردم | تیم نکونام با این وضعیت به مشکل می خورد